In het afgelopen jaar zijn heel veel mensen op zoek gegaan naar wat extra avontuur om die spanning in de relatie er in te houden.
Heel veel mensen kwamen uit op een seksvoorkeur, genaamd BDSM. Velen stellen zich wel eens de vraag: “Is dat niet teveel spanning en avontuur?”
We geven je graag zelf de kans om te achterhalen of dit te veel avontuur is voor jou of niet.
Wat is BDSM?
BDSM staat voor Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism en Masochism. Afgaande op deze woorden begrijp je in eerste instantie wel waarom er veel taboe bestaat rond deze seksvoorkeur. Aan de andere kant is het wel heel populair.
Bij BDSM draait het allemaal rond machtsverhoudingen. De hoofdrol is dus niet weggelegd voor pijn zoals bij SM.
Dom en sub
Zoals eerder vermeld spelen machtsverhoudingen de hoofdrol bij BDSM. Zo onderscheiden we twee rollen: De Dom en de sub. De Dom is de persoon met de macht en de controle, terwijl de sub de persoon is die onderdanig is aan de Dom.
BDSM is niet zo extreem als SM, maar toch spelen pijnprikkels ook hier een belangrijke rol. Aan de hand van allerlei seksspeeltjes trachten ze het aangename aan het onaangename te koppelen. De Dom probeert dan ook altijd toe te werken naar het moment waarop pijn plaats maakt voor genot. Dat is het doel van BDSM.
Leven en laten leven
BDSM wordt ook vaak gezien als een levensstijl. De Dom en de sub maken op voorhand altijd heel duidelijke afspraken waarbij respect en veiligheid hoog in het vaandel gedragen worden.
De seksuele relatie tussen de twee is vaak ook van lange duur omdat mensen zich heel erg kunnen inleven in hun rol. Een one night stand is uit den boze in dit geval. Mensen die aan BDSM doen, bouwen de spanning op. Dit gedurende verschillende sessies totdat er seks aan de pas zal komen.
Durf te experimenteren
Klinkt dit jou allemaal wat te veel in één keer? Dan is bondage een goede tussenstop voor jou. Bij bondage laat je het hele rollenspel achterwege en geef je jezelf over aan een ander persoon. Hij of zij bindt jou vast en doet in zekere zin wat hij/zij met jou wil.
Uiteraard worden ook hier afspraken gemaakt en is het ook hier de bedoeling dat het de overgave en kleine pijn zorgen voor genot, maar bij bondage bouw je niet op naar het seksuele moment. Op deze manier is bondage toegankelijker voor velen in tegenstelling tot BDSM.
Ben jij iemand die zijn grenzen durft te verleggen? MisschienDan zijn BDSM en bondage dan wel iets voor jou!